Fotobanky zdarma

Každý slušný tvůrce či správce webu, řeší jaké použít fotky aby neporušil autorská práva. A taky ví, že fotky na Google nejsou zdarma.

2 minuty ke čtení vloženo před 4 roky
Fotobanky zdarma

Takže, pokud hledáte zdarma fotografie pro váš web nebo do newsletteru, zde je pár vybraných free fotobank poslední doby.

Webdesign v posledních letech staví na velkých fotografiích, jelikož je to trend pro tento a asi i další roky. A pokud nemáte hromadu peněz na fotografa nebo na utrácení v placené fotobance, můžete využít nějakou free banku. Alespoň pro ilustrativní fotky do návrhů webu, novinek či do newsletteru. Dobrá fotka je totiž polovina úspěchu a řekne víc než tisíc slov.

Bohužel některé specifické oblasti, jako je zdravotnictví, právo apod. nebo portréty šťastných lidí, ve free bankách moc nenajdete.

foodiesfeed.com

Hlavně jídlo a fotky jídel. Mají tam i food photo magazín, kde jsou pěkné fotky jen pro inspiraci. Některé fotky mají v detailu více variant, jako pohled z vrchu nebo detail fotky.

Food fotobanka

unsplash.com

Není tam mnoho fotek ale jsou Hipstersky laděný, takže pro všechny fousatý nadšence určitě ideální.

Unspalsh

magdeleine.co

Moc pěkné fotky od JAY MANTRI. Bohužel free fotobanky se vykrádají navzájem, takže to co tento fotograf nafotí najdete na Pixabay.com nebo na jiné podobné bance.

pixabay.com

Přes 480 000 fotek (2016), vektorů a ilustrací zdarma na asi největší free fotobance. Velkou výhodou je, že má vyhledávaní, tagy a pod. Fotky do FULL HD jsou zdarma bez registrace. Pro stažení větších fotek je potřeba se přihlásit. I já jsem přispěl troškou do mlýna https://pixabay.com/cs/users/arnoost_com-272284/ :)

picjumbo.com

I když je web v angličtině je to fotobanka od Viktora Hanáčka z České republiky. Čtete dobře, dokonce z Jižní Moravy. Fotky jsou moc pěkné až je hřích, že jsou zdarma. Jsou z různých oborů a situací, fotobanka má tagy, je přehledná a inspirace je tam dost. Tohle hodně obdivuji. Úsilí i kvalitu fotek.

Picjumbo

Další fotobanky:

Seznam všech možných i nemožných free fotobank najdete také na http://www.freeforcommercialuse.net, já jsem ze seznamu vybral jen ty, které používám pro návrhy, případně pokud někde potřebuji ilustrativní obrázek. Ještě byt to chtělo kvalitní zdroj na FREE MUSIC, aby bylo možné legálně tvořit videa na Youtube.

Komentáře

*
Timebat dixere habentia calidis? Pinus passim origine sed dixere cingebant. Otia partim haec nix deus liberioris. Surgere ambitae.